Alt tip de filme (partea II)

În luna septembrie am prezentat o listă de filme recomandate, dar care nu sunt din cele mai promovate, sau indicate de a fi privite cu familia. Lista a fost întocmită de soțul meu. Astăzi vă propun cea de-a doua parte a articolului.
Ca și în lista precedentă, aici veți găsi pelicule ce sunt dificile de privit pentru unii, pentru că, sunt violente, sensibile, sinistre, dar și filme ce nu sunt atât de violente, doar că nu sunt într-atât de populare. Dar toate merită a fi vizionate, în cazul în care doriți să vedeți ceva nou și diferit de ceea ce deseori este promovat.
Voi începe cu ”The place beyond the pines” - Un film ce îi are în rolurile principale pe doi actori, care și-au creat cariera în mare parte în filme de dragoste (Ryan Goslig și Eva Mendes). Este o peliculă dramatică, cu elemente criminale. În încercarea de a-și asigura familia (soția și fiul de un an), eroul principal recurge la îndeletniciri ilegale. Iar de aici încep toate problemele. Un rol aparte în film l-a avut și Bradley Cooper, care a interpretat rolul unui polițist, care abia așteaptă să-și facă rapid o carieră. Deznodământul este uluitor.
Următorul în această listă este filmul ”Irreversible” - Regizorul a creat o peliculă ce poate fi numită șocantă, fiind filmată într-o manieră neobișnuită, și anume de la final spre început, prezentând ca scena principală, violul unei femei (rol interpretat de Monica Bellucci) și răzbunarea care urmează. Scena violului din acest film este considerată de mulți ca fiind cea mai realistă. Pentru multe persoane este un film zguduitor, care este greu de privit. Unii îl critică, spunând că acesta nu are nici un mesaj, alții dimpotrivă găsesc în această peliculă răspuns la multe întrebări. Alegerea vă aparține dacă să-l priviți sau nu. 
 
”Ne le dis a personne” - un alt film care vă va ține în suspans. Este un thriller francez, care are de toate, și momente romantice, dar și multă acțiune. După 6 ani de căsătorie, Margo este atacată în pădure. Soțul său încearcă să o salveze, dar este lovit la cap și își pierde memoria. După 8 ani apare ceva ce îi dă de bănuială lui Alex că, soția sa ar putea fi în viață. Atunci el începe căutările ei. 

”Las brujas de Zugarramurdi” - Vrăjitoarele din Zugarramurdi este și comedie, și thriller, și horror, toate într-un singur film. Doi bărbați și fiul unuia din ei, sunt implicați în furtul unui magazin de bijuterii. Cei trei sunt nevoiți ulterior să fugă în Franța, dar din întâmplare ajung într-un sătuc basc....în care locuiesc doar vrăjitoare. Ei erau convinși că furtul magazinului și fuga lor, vor pune capăt problemelor, dar s-au greșit amarnic. Un film ciudat, cu mult umor negru. 

Ultimul din această listă este un film ce nu conține scene groaznice, sau multă violență. Dar s-a regăsit aici pentru că, la fel face parte din categoria de filme care nu au fost tocmai promovate sau recomandate. Este vorba de pelicula ”Die Weisse Massai”. Filmul este bazat pe fapte reale. Este istoria unei tinere germane din Elveția care pleacă într-o călătorie în Kenya. Aici ea îl întâlnește pe un tânăr masai de care se îndrăgostește. Într-un anumit moment ei decid să trăiască împreună, iar ea refuză să revină acasă și rămâne în Kenya. Doar după nașterea fiicei lor, femeia înțelege că nu mai poate trăi în satul de baștină al soțului său și decide să se întoarcă în Elveția. 

Acestea au fost peliculele care vă propun să le vedeți în cazul în care aveți curaj, sau vreți să priviți ceva diferit. Vizionare plăcută. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze