”Ziua Pijamalelor”

La 20 noiembrie în Portugalia este marcată ”Ziua Națională a Pijamalei”. În această zi, copiii de grădiniță și cei din clasele primare, merg la școală îmbrăcați în pijamale.
Obiectivul acestei zile este de a sensibiliza părinții în ceea ce privește dreptul fiecărui copil de a crește într-o familie. 
Această zi este adorată de copii, pentru că, pot merge la școală direct în pijama. Iar la școală, educatorii, profesorii care la fel sunt îmbrăcați în pijamale, le organizează o mulțime de activități interesante, le vorbesc despre drepturile fiecărui copil. 

În acest an, am primit un set de materiale informative despre această zi, un joc de memorie pentru copil și o instrucțiune pentru confecționarea unei ”Case a Pijamalelor”. 


”Ziua Națională a Pijamalei” este și o zi a solidarității, în care copiii învață să se împartă cu alții. Căsuța pe care am confecționat-o, are rol de pușculiță, în care copilul a adunat monede, pentru a putea fi donate. Este o formă de ajutor pentru realizarea acestei inițiative. 
În Portugalia mai mult de 8 mii de copii trăiesc separat de părinții lor, fiind instituționalizați. Obiectivul principal al misiunii ”Zilei Pijamalei”, este de a sensibiliza portughezii și cetățenii ce locuiesc pe teritoriul Portugaliei, în ceea ce privește această problemă. 
Sensibilizarea societății portugheze a ajutat la schimbarea legii, care stipulează în prezent că, toți copiii până la vârsta de 6 ani, trebuie să crească într-o familie, în cazul în care sunt separați de părinți. Iar acum autoritățile competente urmează să aplice legea în toată țara. 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze