Portugalia trece la următoarea etapă

De luni, 19 aprilie Portugalia trece la următoarea etapă de ieșire din lockdown. Elevii claselor mai mari revin la ore, se redeschid restaurantele, cafenelele, magazinele. Excepție fac doar 10 municipii, 6 dintre care rămîn deocamdată la etapa actuală, iar alte 4 revin la prima etapă și închid pentru următoarele două săptămâni terasele, muzeele, galeriile de artă, magazinele și sălile de sport. 
Cele 6 municipii sunt: Alandroal, Albufeira, Carregal do Sal, Figueira da Foz, Marinha Grande și Penela, care continuă cu o rată de incidență peste limită - 120 de cazuri la 100 de mii de locuitori. 
Alte 4 județe: Moura, Odemira, Portimão și Rio Maior, unde se înregistrează peste 240 de cazuri de Covid la 100 de mii de locuitori, revin la regulile anterioare, prin închiderea teraselor, a sălilor sportive, muzeelor, galeriilor de artă și a magazinelor de până la 200 de m2.  
În schimb, toți elevii și studenții revin la ore, indiferent de nivelul de risc din fiecare municipalitate. Este vorba de aproape 300 de mii de elevi și aproape 400 de mii de studenți.  
Restaurantele, cafenelele și patiseriile își redeschid ușile, cu o limită de 4 persoane la o masă în interior și 6 persoane la terasă. 
De luni se redeschid și magazinele, centrele comerciale, indiferent de dimensiunea lor, dar respectând capacitatea stabilită. Această normă se aplică în cea mai mare parte a țării, cu excepția celor 10 municipii. 
Zborurile cu destinația Brazilia și Regatul Unit vor fi permise pentru călătorii esențiale, însă frontiera terestră cu Spania rămâne închisă în următoarele 15 zile. Doar 18 puncte rămân a fi autorizate pentru transportul internațional de mărfuri, lucrători transfrontalieri și sezonieri documentați corespunzător, vehicule de urgență și ajutor. 
În ceea ce privește zborurile din străinătate, toți pasagerii care sosesc în Portugalia pe calea aerului, trebuie să prezinte dovada, că au testul negativ la Covid. 
Pasagerii din Brazilia, Africa de Sud și alte țări cu o rată de incidență egală sau mai mare de 500 de cazuri la 100 de mii de louitori, sunt obligați să stea 14 zile în carantină. 
Tot de luni va fi posibilă reluarea activității fizice în aer liber, de până la 6 persoane. 
Nunțile și botezurile sunt din nou permise, deși cu o anumită limită.
Planul Guvernului, de ieșire din lockdown prevede 4 faze. Două deja au fost puse în aplicare. Următoarea etapă este programată pentru 19 aprilie, iar ultima pentru 3 mai. 

sursa: rtp.pt
traducere neoficială

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze