Odihnă în casă plutitoare

Anul trecut, în perioada de concediu planificam să merg în Moldova, dar pandemia a dat peste cap toate planurile. Tocmai de aceea, în acest an nu am planificat nimic. Și bine am făcut. Din nou situație incertă, problematic și periculos de călătorit. Am hotărât, că împreună cu familia vom explora regiunea Algarve din Portugalia (unde suntem stabiliți cu traiul). Ținând cont, că și în țară este stare de urgență și majoritatea locurilor de divertisment, odihnă și relaxare sunt închise, am optat pentru o variantă mai diferită, mai interesantă și mult mai sigură. Am ales o scurtă vacanță într-o casă plutitoare. 
The Homeboat Company, oferă bărci/case plutitoare pentru vacanță în orașele Lisabona și Albufeira. Noi am ales evident orașul Albufeira din sudul Portugaliei, cel mai aproape de noi. Am avut norocul să prindem o promoție și să facem rezervarea, cu o reducere de 45%. 
Entuziasmați, că în sfârșit mai putem ieși din casă și bucura de câteva zile de vacanță, am cumpărat bilete la autobuz, spre orașul Albufeira și am pornit la drum. 
Orașul ne-a întâmpinat cu un timp superb și o priveliște uimitoare. 
În orașul Albufeira, sunt 5 astfel de case pe apă. Puteți rezerva o casă mai mică, spre exemplu numai pentru 2 persoane, sau o casă mai mare, pentru 6 persoane. 
Acest hotel pe apă, arată ca un adevărat apartament, destul de bine echipat (TV, frigider, toaster, ceainic electric) confortabil, stilat, cu wi-fi și parcare gratuită. 
Casa plutitoare este destul de compactă, dar oricum spațiu este destul. La intrare este o mică terasă, unde puteți lua micul dejun, iar pe acoperiș se deschide o priveliște minunată. Aici vă puteți relaxa în voie, vă puteți bronza, dormi, practica yoga, organiza o cină romantică sub clar de lună.
Din start vreau să precizez, cu această casă plutitoare nu aveți voie să ieșiți în larg, dar vă asigur că și așa, vă veți simți ca într-o barcă. Această casă vă leagănă încet, fără să vă creeze un oarecare disconfort. 
Din start cum am ajuns, am mers la un supermarket din apropiere pentru a cumpăra produse alimentare și am căutat minute bune un local, unde să putem procura ceva de mâncare. Majoritatea restaurantelor erau închise. Am găsit doar două localuri, unde am reușit să facem comandă și să luăm mâncare la pachet. 
Pentru că nu poți sta o zi întreagă doar în casă, fie și una plutitoare, am decis să explorăm locurile din apropiere. 
Așa am ajuns să vedem zonele vechi ale orașului Albufeira, plajele și renumitul lift cu o panoramă minunată. 
Cam astea au fost locurile, care am reușit să le vedem, pentru că, în această perioadă pandemică, totul a fost închis. Dar, noi nici nu ne-am așteptat la mai mult. Am mers să savurăm peisajul și liniștea. Turiști practic nu erau. Am hoinărit ore bune pe străzile pustii. Între timp, am flămânzit și uite de aici a pornit aventura. Unde să mâncăm? Localurile erau închise. Într-un final, am reușit să găsim un restaurant și am fost mega fericiți, că am comandat ceva bun și la preț rezonabil. 
După o cină gustoasă și copioasă, am decis să mergem pe acoperișul casei și să savurăm vinul alb, sub clar de lună. 
Dimineața a fost la fel de plăcută. Un răsărit de soare minunat, o priveliște plăcută, calmitate. 
Recomand cu drag o asemenea experiență. Ceva diferit de odihna în hotelele tradiționale. Dar vă sugerez să alegeți această destinație de călătorie, când situația epidemiologică din Portugalia se va ameliora. Pentru ca să aveți ocazia să explorați mai multe locuri, să vizitați diverse puncte turistice și să încercați diverse activități interesante. 
Apropo, acum The Homeboat Company continuă promoția de primăvară și oferă 45% reducere. Toate detaliile, informațiile necesare și mai multe fotografii, găsiți pe site-ul companiei: 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze