Gastronomia din Algarve

A devenit deja o tradiție, ca în primăvară, în regiunea de sud a Portugaliei să fie organizat un eveniment destul de interesant, care se numește ”Rota do Petisco”. 
Ce reprezintă în sine acest eveniment, care a ajuns deja la a 9-a ediție? 
Timp de 4 săptămâni, și anume în perioada 24 aprilie - 26 mai, în peste 250 de cafenele, baruri, restaurante din regiunea Algarve, doritorii au avut ocazia să savureze gustări tradiționale din zona de Sud a Portugaliei, la un preț simbolic (2-3 euro). 
Este un fel de ”traseu snack” pe care îl poți parcurge. Scopul evenimentului este de a promova gastronomia locală și comerțul din regiune. 
Localurile au oferit în meniu în mare parte bucate tradiționale, deserturi și băuturi din această zonă sudică. Pentru a participa la eveniment, a fost necesar de a cumpăra un pașaport special. În acesta au fost incluse adresele tuturor localurilor ce participă la ”Rota do Petisco” și bucatele culinare propuse. 
Costul pașaportului este 1.50 de euro. La fiecare restaurant vizitat, în pașaport a fost aplicată o ștampilă. Dacă la final, titularul are peste 12 ștampile, acesta automat se califică pentru premii. Totodată, cele mai bune fotografii făcute în cadrul acestui eveniment și plasate pe instagram cu hashtag - #rotadopetisco2019, la fel sunt premiate. 

https://www.sulinformacao.pt/2019/05/rota-do-petisco-tambem-tem-propostas-para-os-mini-foodies/
Am participat pentru al doilea an consecutiv la acest eveniment și mi-a plăcut mult. Datorită unor asemenea acțiuni, cunoști mai bine bucătăria și cultura regiunii Algarve. Cunoști oameni noi și devii mai apropiat de localnici. Afli interesele și obiceiurile lor. Este o atmosferă destul de agreabilă. Evident că, doar din aceste mici gustări nu poți avea un tablou complet despre toată gastronomia portugheză, dar poți să cunoști spre exemplu, care sunt preferințele culinare ale sudicilor, pe ce pun accent în mâncare și ce bucate promovează. 
Dacă pe viitor veți avea o asemenea ocazie, vă recomand cu drag să participați la acest eveniment. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze