Ziua Sportului

Un nou sfârșit de săptămână și din nou sport. De această dată, evenimentul sportiv din Portimao a fost organizat de către grădinița pe care o frecventează copilul nostru. Ziua Sportului este un eveniment la care sunt invitați părinții și copiii, pentru a petrece împreună timpul, practicând activități sportive.  
În apropiere de plaja locală a fost pregătit un teren cu diverse activități, unde copiii au avut ocazia să se distreze, iar părinții să-și amintească de jocurile sportive din copilărie. 
 
Cei mai activi și lipsiți de inhibiții nu au stat deoparte și au făcut Zumba sub ritmuri latino. 
 
 
În zona plajei, unde sunt amenajate terenuri speciale, copiii au putut practica fotbalul, judo,  karate, skateboarding. 
 
La final am avut ocazia să urmărim un alt eveniment desfășurat la Praia da Rocha și anume - ”Open Water Swimming”. 
Înotul practicat în ape deschise a stat la baza dezvoltării înotului sportiv. Triatloniștii concurează de regulă în competiții de înot în ape deschise, sport ce se practică în oceane, mări, lacuri sau râuri.
În anul 2000, pentru prima dată în cadrul Jocurilor Olimpice, a fost introdusă proba de triatlon cu o distanță de 1500 m, iar în 2008 - o distanță mai mare de 10km. 
Majoritatea curselor de înot în ape deschise nu impun un anumit stil de înot, dar de regulă participanții aplică stilul ”liber”, fiind considerat unul eficient. Când parcurg distanțe mari, înotătorii pot fi dezorientați, de aceea pe traseu sunt amplasate balize. 
A fost extrem de captivant de urmărit un asemenea eveniment. Văzând ce distanță au parcurs participanții și știind, că temperatura apei nu este deloc favorabilă, nu am avut decât cuvinte de laudă și mult respect pentru acești oameni. 
Fiți sănătoși și practicați sportul. 
P.S. ”Aveți grijă de corpul d-voastră. Este locul în care veți trăi toată viața”. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze