Recenzii de duminică


Astăzi vreau să vă recomand trei cărți pe care le-am citit recent:

”Să ucizi o pasăre cântătoare” de Harper Lee. ”Scout Finch este martoră la întâmplările declanșate într-un orășel sudist atunci când un bărbat de culoare este acuzat că a violat o femeie albă. Tatăl naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apărării, trebuie să țină piept unor prejudecăți până atunci latente și, din acest moment, Scout și fratele ei, Jem, sunt atrași într-o succesiune rapidă de evenimente care le depășesc înțelegerea. Pe timpul procesului, orășelul decade treptat în grotesc și violență, însă există oameni care nu se lasă contaminați de setea generală de răzbunare, iar Atticus Finch rămâne reperul moral care îi oferă lui Scout, și totodată cititorilor un punct de vedere empatic și echilibrat”. Romanul a fost publicat în 1960 și a câștigat Premiul Pulitzer. Demult îmi doream să citesc această lucrare, dar abia acum am ajuns să o fac. Mi-a plăcut foarte mult. Se citește destul de repede și nu te plictisește. Recomand cu încredere romanul.

Cea de-a doua carte, care și-a găsit loc pe noptiera mea, este una din lucrările renumitului pediatru ucrainean Evghenii Komarovskiy. De câțiva ani citesc cu plăcere recomandările lui pentru părinți, în ceea ce privește creșterea copiilor, tratamentul corect în cazul diverselor boli, sau primul ajutor oferit în caz de urgență. Cartea ”Неотложная помощь”, oferă sfaturi concrete cum trebuie de acționat în cazuri excepționale, spre exemplu: intoxicație, traumă, reacții alergice etc. O lucrare foarte utilă pentru toți.

”Fata pe care ai lăsat-o în urmă”, de Jojo Moyes, este genul de carte care se citește dintr-o răsuflare. ”Franța, 1916: Artistul Edouard Lefevre pleacă pe front, lăsând-o acasă pe tânăra sa soție, Sophie. Când micul orășel în care femeia s-a născut este ocupat de germani în plin război mondial, portretul lui Sophie pictat de Edouard îi atrage atenția noului Kommandant. În timp ce periculoasa obsesie a ofițerului devine din ce în ce mai puternică, Sophie va risca totul – familia, reputația, viața – în speranța de a-și revedea soțul.
Aproape un secol mai târziu, portretul lui Sophie îi este dăruit lui Liv Halston de tânărul ei soț, cu puțin înainte de moartea lui fulgerătoare. O întâlnire întâmplătoare îi dezvăluie femeii adevărata valoare a picturii, declanșând în același timp o luptă încrâncenată care va pune în pericol prima iubire pe care a simțit-o după tragedia suferită, precum și speranțele viitoare la fericire.
Fata pe care ai lăsat-o în urma, este povestea captivantă a două femei despărțite de un secol, dar unite prin hotărârea lor de a lupta pentru ceea ce iubesc”. Dacă doriți să vă relaxați, nu ezitați să citiți această carte. 

Voi ce carte ați recomanda? 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze