Autoritățile portugheze revin la restricții, în lupta cu pandemia

După creșterea bruscă a infectărilor cu Covid-19, varianta Delta, în special în rândul tinerilor, cabinetul de miniștri a decis să revină la câteva măsuri, pentru localitățile, unde numărul bolnavilor este mare și foarte mare. Astfel, în peste 40 de municipii vor fi impuse restricții privind circulația pe drumurile publice între orele 23:00 - 05:00. 
rtp.pt
Consiliile cu risc foarte ridicat: Albufeira, Lisabona, Sesimbra, Almada, Amadora, Barreiro, Cascais, Constância, Loulé, Loures, Mafra, Mira, Moita, Odivelas , Oeiras, Olhão, Seixal, Sintra și Sobral de Monte Agraço. 
În aceste localități, pe lângă restricția ce ține de circulația pe timp de noapte, au fost impuse și alte reguli: sălile de sport pot funcționa, fără cursuri de grup, nunțile, botezurile, aniversările pot fi organizate cu o capacitate maximă de 25%. Spectacolele, concertele, evenimentele culturale se pot desfășura până la ora 22:30. Restaurantele, cafenelele pot fi deschise până la 22:30 în timpul săptămânii și până la 15:30 în zilele de weekend (cu maximum 4 persoane  la masă în interior și 6 persoane la terasă). Comerțul cu amănuntul poate activa până la 21:00 de luni și până vineri, iar în weekend, până la 19:00 (comerțul cu produse nealimentare poate activa până la 15:30). 
Consiliile cu risc ridicat: Alcochete, Alenquer, Arruda dos Vinhos, Aviz, Braga, Castelo de Vide, Faro, Grândola, Lagoa, Lagos, Montijo, Odemira, Palmela, Paredes de Coura, Portimão, Porto, Rio Maior, Santarém, São Brás de Alportel, Sardoal, Setúbal, Silves, Sines, Sousel, Torres Vedras și Vila Franca de Xira.
În aceste localități le fel este interzisă circulația pe timp de noapte, comerțul cu amănuntul este deschis până la 21:00, iar restaurantele, cafenelele sunt deschise până la ora 22:30 (cu 6 persoane la masă în interior și maxim 10 persoane la terasă). 
postal.pt
Dacă situația nu se va ameliora, alte 21 de municipii, riscă să revină la aceste restricții. 
În Portugalia au fost înregistrate astăzi (02.07.21) peste 2 mii de cazuri noi de Covid-19 și 7 decese. 
Până în acest moment, mai mult de jumătate din populația Portugaliei a fost vaccinată împotriva Coronavirusului, cu cel puțin o doză. 32 la sută din populație, este complet imunizată. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze