Nu vă temeți de schimbări

De regulă, odată ajunși la un anumit confort, nu mai riscăm să schimbăm ceva, fie din neîncredere sau din frică. Dar, dacă există dorință, sau necesitate de a modifica ceva în viață, atunci nici într-un caz nu trebuie ratată ocazia. 
Unii decid să facă schimbări majore, alții mai puțin semnificative, dar chiar și așa, ele mereu ne vor învăța ceva nou. 
Este bine să mai riscăm uneori, să ieșim din zona de confort, să ne încercăm puterile. 
Titlul blogului meu este,”Niciodată nu spune niciodată”. Și este un adevăr absolut. Pentru că, niciodată nu putem ști, ce ne rezervă viața, unde putem ajunge și ce putem face? Ce decizii putem lua și ce acțiuni întreprinde!
În urmă cu 5-10 ani, nu mă gândeam că voi trăi în afara hotarelor Republicii Moldova. Dar uite că, de aproape 4 ani sunt în Portugalia. 
Nu am crezut că, după aproape 18 ani de jurnalism (dintre care 12 ani la TV), voi practica o altă profesie. 
Și niciodată nu m-aș fi gândit, că voi  putea face față unui lucru, la care nu am avut o boabă de experiență. 
Dar, așa e viața, ne pune la încercare, ne testează și ne oferă diferite ocazii să o înțelegem mai bine. 
Acum, pot să vă spun cu siguranță, orice nou început, vă face să vedeți poate într-un alt mod lucrurile, veți observa ceea, ce până acum nu ați remarcat, veți afla care sunt prioritățile, pe ce trebuie să puneți accentele. Veți cunoaște lucruri  și oameni noi și veți evolua. 
Important, este să credeți, să aveți dorință și putere de o schimbare. Poate, chiar să aveți pe cineva care să vă sprijine în aspirațiile voastre, să vă dezvoltați mereu. Și chiar dacă, s-ar părea că ați ajuns la un moment potrivit, la punctul la care ați visat și ați găsit confortul, nu vă opriți niciodată.  
A ieșit cam psihologic textul? Nu am avut așa intenție. Am scris doar ceea ce cred și simt. Baftă și curaj tuturor, care au făcut, fac și vor face schimbări în viață. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze