Portugalia scoate treptat restricțiile

Din 1 august, oficialii portughezi au decis să facă un pas înainte și au dispus scoaterea anumitor restricții, introduse din cauza situației epidemiologice din țară. 
Autoritățile au decis să facă acest pas, ținând cont de faptul, că incidența bolii este în scădere, iar țara iese din zona roșie de risc. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1190 de cazuri noi de Covid-19 și 9 decese. 
Acum regulile sunt egale pentru toate municipiile din Portugalia. 
sursa foto: postal.pt
Astfel, se permite ieșirea din casă după orele 23.00 și circulația între consilii. La fel, este posibilă vizitarea parcurilor de distracții, centrelor spa, cazinourilor.
Folosirea măștilor continuă să fie obligatorie în spații închise, dar și pe stradă, ori de câte ori, nu este posibilă menținerea distanței recomandate de doi metri.
În ceea ce privește mersul la restaurant, cafenea, (vineri de la 19.00, sâmbătă și duminică), clienții trebuie să prezinte certificatul digital de vaccinare, fie un test negativ la Covid, efectuat în ultimele 48 de ore. Aceste reguli se aplică doar în cazul în care, persoanele doresc să stea în interiorul localului, aflarea la o terasă nu impune aceste norme. Localurile se vor închide de acum în colo la 2 noaptea și nu la 22.30. 
sursa foto: postal.pt
În continuare, la o masă în interiorul restaurantului se permit 6 persoane, iar la terasă 10 oameni. 
Certificatul digital sau testul negati, sunt necesare și în cazul în care doriți să vă cazați la o vilă, hotel, motel, hostel și alte unități turistice.  
Nunțile și botezurile sunt permise, cu 50 la sută din capacitatea localului în care este planificată petrecerea. În cazul în care la sărbătoare se adună mai mult de 10 persoane, este la fel necesară prezentarea certificatului digital, sau a testului negativ la Covid. 
sursa foto: postal.pt
Teatrele, concertele sunt deschise pentru cei cu certificate și teste, atâta timp cât în interior nu sunt mai mult de 500 de persoane, sau 1000 de persoane într-un spațiu deschis. 
Certificatele digitale sau testele sunt necesare și în cazul în care mergeți la cursurile sportive de grup. 
sursa foto: postal.pt
Deocamdată nu pot funcționa discotecile. Autoritățile planifică redeschiderea acestora în octombrie. Localurile pot funcționa după regulile barurilor și restaurantelor, la fel până la ora 02.00. 
Guvernul intenționează să anunțe noi măsuri pe 5 septembrie, când vaccinarea va ajunge la 71%. A treia fază este programată pentru octombrie, când se estimează, că se va ajunge la imunitate de grup, cu 85 la sută din populație vaccinată. 


Sursa: postal.pt
Traducere neoficială

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze