Distracție pe timp de pandemie

Din cauza pandemiei, mai multă lume a fost nevoită să-și schimbe planurile. Unii au anulat vacanțele, alții au amânat diferite evenimente. Totuși mai multă lume s-a concentrat pe odihnă nu departe de casă. Portughezii la fel au decis să susțină turismul local și optează pentru vacanțe în interiorul țării. Cei de la Nord vin la Sud, cei de la Sud pleacă la Nord. Sau în general, oamenii explorează doar locurile din apropiere.  
Împreună cu familia, la fel încercăm să mergem în locuri mai puțin aglomerate, să ținem cont de reguli, și să simțim această vară frumoasă, chiar dacă și cu mai multe restricții. 
În această perioadă mai complicată, puteți să vă creați zile de vacanță, fără a merge peste hotare și fără a chelui mulți bani pentru călătorii. Mai important este cu cine mergeți și cu ce dispoziție, decât propriu-zis, locul unde vreți să ajungeți. 
Noi, spre exemplu ne simțim minunat și în scuarul de lângă casă. Seara, când apune soarele și este o ușoară adiere de vânt, putem să ne plimbăm și să discutăm diferite lucruri interesante petrecute ziua. 
Sau putem merge a suta oară la Muzeul din Portimao, pentru a vedea aceleași exponate, sau cum am avut norocul duminica trecută, să admirăm și câteva expoziții noi. 

























Pentru că, în această perioadă, plajele din Algarve adună destul de multă lume, am decis să optăm pentru vizitarea locurilor mai puțin aglomerate.  
Așa că, într-o zi am decis să mergem într-o zonă cu mai multă umbră, cu copaci și mai puțin soare arzător. Și uite așa am ajuns la ”Quinta Pedagogica”. 
Această mini fermă, deschisă încă în 2008, reprezintă de fapt un proiect educațional și recreativ, conceput pentru copii, pentru cunoașterea mai bine a tot ce înseamnă lumea rurală, natura, mediul înconjurător. 
Aici am admirat cum cresc plantele și cum trăiesc animalele de la fermă. 
































Intrarea este gratuită. În această perioadă, timpul e limitat - 45 de minute. Ținând cont, că este spațiu deschis, nu este necesară purtarea măștii. În rest, celelalte măsuri trebuie respectate: distanța socială, dezinfectarea mâinilor. 
Totodată, unele activități continuă să fie restricționate, în legătură cu Covid-19. 
Dar chiar și așa, am rămas încântați de plimbare. 




Chiar și într-o perioadă mai dificilă, putem să ne găsim activități interesante și necostisitoare. Important să avem dorință. Călătoriți, explorați, dar țineți cont de regulile impuse de autorități. 
Sănătate și un august cât mai  bun, cu amintiri frumoase. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze