Top filme fantasy

Recunosc, până acum nu eram o mare amatoare a filmelor fantasy. Dar am decis să-mi revăd preferințele și să urmăresc câteva pelicule de acest gen. Iată ce filme am privit în ultimul timp:

1. ”Jumanji: Welcome to the Jungle” - aventură, fantasy, acțiune și comedie. Sinceră să fiu, nu m-am așteptat să râd atât de copios la acest film. Dar a fost cu adevărat foarte interesant și plin de umor. Este al doilea film din franciza Jumanji, bazat pe carte lui Chris Van Allsburg. Patru tineri ajung să fie teleportați într-un joc video. Fiecare din ei are doar 3 vieți. Dacă vor pierde toate cele e vieți, atunci vor dispărea cu adevărat.

2. ”A Dog's Purpose” - Un film pur și simplu incredibil. M-a înduioșat până la lacrimi. Este povestea unui patruped devotat, extrem de curios, amuzant și dornic de aventură. Sunt convinsă că, după ce veți privi acest film, o să vreți neapărat să vă cumpărați un câine :) Acest film poate fi vizionat cu toată familia. 


3. ”Beauty and the Beast” - cu toții cunoaștem povestea ”Frumoasa și Bestia”. De această dată este vorba de o ecranizare recentă (anul 2017). Pelicula este o nouă adaptare a filmului de animație din 1991. Daca sunteți romantici, vă plac basmele, poveștile de dragoste și nu vă enervați când jumătate din film este dedicat muzicii și cântecelor, atunci acest film este pentru d-voastră. 



4. ”The Lovely Bones” - acest film, chiar dacă este din categoria fantasy, nu îl recomand să-l priviți cu copiii. Pelicula descrie povestea unei fete de 14 ani care este ucisă de un criminal. Fata este prinsă între două lumi. Nici nu este în viață, dar nici nu poate pleca definitiv. În schimb încearcă într-un anumit fel să ajute familia sa, să-l găsească pe criminal.

5. ”Fantastic Beasts and Where to Find Them” - pelicula este recomandată cu siguranță pentru toți fanii lui Harry Potter. De altfel, scenariul pentru acest film a fost scris de J. K. Rowling, cea care l-a ”creat” pe Harry Potter. Evenimentele se desfășoară la New York, unde eroul Newt Scamander își începe călătoria și întâlnește cele mai ciudate creaturi. Iar de aici, începe toată distracția ;) 


6. ”Cinderella” - și iar o poveste binescunoscută tuturor. Probabil niciodată nu ne vom sătura de basme, pe care le cunoaștem atât de bine. Am privit cu plăcere filmul. Multă culoare, costume extraordinare și multă.... magie. O adaptare frumoasă a poveștii originale. 


7. ”Miss Peregrine's Home for Peculiar Children”  - eram convinsă că, acest fantasy este ceva asemănător cu ”Fantastic Beasts and Where to Find Them”, dar, nu prea are multe în comun, pentru că, în opinia mea, este mult mai înfiorător. Abia după ce am citit că regizorul este Tim Burton, mi-am dat seama de ce unele secvențe erau înfricoșătoare. Totul a fost în stilul maestrului fantasticului. De aceea, filmul este recomandat celor care adoră fantasy și un pic de groază. În schimb, nu-l recomanda deloc copiilor.  


8. ”The Shape of Water” - pelicula a luat în acest an premiul Oscar pentru cel mai bun film. Acesta  a fost regizată de Guillermo del Toro și prezintă povestea unei angajate, pe nume Elisa care se îndrăgostește de o creatură înspăimântătoare, dar care înțelege perfect limbajul semnelor și emoțiile. Este un film specific, pe care mulți din cei care l-au văzut l-au criticat. Alții în schimb au rămas entuziasmați de această peliculă. Mie filmul mi-a plăcut, dar nu într-atât, încât să-l mai văd odată. Acesta face parte din categoria 18+
 

9. ”Never Let Me Go” - poate nu este chiar un fantasy pe deplin, cu personaje mistice, magie și super eroi, dar e ceva asemănător cu ”The Lovely Bones”. Filmul este o dramă și thriller, despre 3 tineri, elevi într-o școală, care sunt crescuți special pentru a fi donatori de organe, când vor deveni adulți. Filmul este bazat pe cartea cu același nume, scrisă de Kazuo Ishiguro. Privind filmul, treci prin diferite stări emoționale: ură, compasiune, indignare. Un film puternic, care merită a fi văzut. 
  

10. ”A Thousand Words” - am decis să închei acest clasament al filmelor fantasy cu ceva haios, care se privește ușor. Este și de înțeles, ținând cont de faptul că, rolul principal este interpretat de către Eddie Murphy. Într-o zi, eroul principal află că, mai are de rostit 1000 de cuvinte înainte de a muri. Astfel, acesta este nevoit să tacă și să găsească alte modalități de comunicare cu lumea din jur. 


Voi ce filme fantasy ați mai privit?   Aștept comentariile voastre ;)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze