Hai la muzeu!


Muzeul din orașul Portimao l-am vizitat deja de câteva ori și niciodată nu ne-am plictisit. Copilul adoră muzeele și mai ales să atingă exponatele :) De aceea, când se ivește ceva timp liber, mergem la muzeu.

Muzeul din Portimao a fost deschis într-o fostă fabrică de sardine, iar inaugrarea a avut loc la 17 mai 2008.


Vizitând acest muzeu, aflați toată istoria orașului Portimao, datele istorice, îndeletnicirile localnicilor etc.



Cea mai mare parte a sălii muzeului are drept tematică industria de conserve. Vizitatorii pot vedea cum a funcționat cândva fabrica de sardine, cum munceau oamenii și cum produceau conserve.





În subsolul muzeului se află o ”submarină”. Când te afli aici, ai cu adevărat senzația, că ești sub apă. 


Etajul superior al muzeului este destinat expozițiilor temporare. Noi am avut ocazia să admirăm expoziția artistului plastic german Gunter Grass. 








Un bilet la muzeu pentru un adult costă 3 euro. Pachetul family - 4.50 euro. Reducere de 50% au tinerii de la 16 la 25 de ani, persoanele în etate și familiile cu 2 sau mai mulți copii. Intrarea este gratuită pentru copiii cu vârsta până la 15 ani, pentru angajați în domeniul turismului, pentru profesori, studenți, jurnaliști și persoane cu dizabilități. În același timp, intrarea este gratuită pentru toți, în fiecare sâmbătă, de la ora 10.00 la 14.00. 
Programul standard de lucru al muzeului este de la ora 10.00 la 18.00, de miercuri până duminică. Luni este zi liberă. Marți este zi scurtă. Totodată, în luna august programul de lucru este de la 15.00 la 23.00.

Voi ce muzeu ați recomanda pentru vizită?



Comentarii

  1. Tare as vrea sa vizitez muzee mici, fara prea multi vizitatori, dar cu o istorie si tematica interesanta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze