Alt tip de filme (partea I)

În lista de astăzi a filmelor recomandate, nu veți găsi pelicule ce au fost super promovate sau indicate pentru vizionare împreună cu toată familia. Lista nu a fost întocmită de mine, ci de soțul meu, care a și venit cu recomandările. Sunt absolut alt gen de filme, și anume, dificile, groaznice pe alocuri, imposibile de privit, dar care merită a fi văzute, în opinia soțului meu. Recunosc că, din lista aceasta am văzut doar câteva, și cu adevărat, unele din ele nu sunt recomandate persoanelor sensibile. Să purcedem:
Primul este un film românesc ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” , realizat de renumitul regizor Cristian Mungiu. Pelicula este una dramatică, dificilă și sumbră. Este redată istoria unei tinere care, împreună cu o prietenă încearcă să facă un avort, ilegal în acea vreme (an.1987).
”Груз 200” - În această peliculă acțiunea se desfășoară la fel în perioada comunistă, doar că deja în Uniunea Sovietică. Filmul este realizat de către unul din cei mai neordinari regizori ruși, Alexei Balabanov. Tipul de filmare, locația ideală găsită de către regizor, a redat în cele mai mici detalii viața ultimului deceniu de comunism a unui orășel provincial rusesc. 


”Trainspotting” - Filmul redă viața a 4 amici din Marea Britanie, care erau dependenți de droguri. Pelicula e plină de umor britanic, umor negru, dar care și-a atins scopul de a reda cât mai natural agonia și limita până la care poate ajunge fiecare din cei 4 protagoniști. 

”Klass” - O producție dramatică a regizorului estonian Ilmar Raaga. Filmul este grupat în așa fel, ca fiecare parte, să prezinte câte o zi din viața elevilor unei școli din Tallin. Joseph este considerat țapul ispășitor al clasei. Kaspar e băiatul care vrea să-l ajute pe Joseph, să nu mai fie umilit de ceilalți colegi. Anders este bătăușul și liderul care îi umilește pe ambii în fața celorlalți colegi. 
”Le Dobermann” - Un film neordinar pentru francezi, cu Vincent Cassel, tânăr actor, în rol principal. Pelicula este plină de acțiune, cruzime și umor negru. Dobermann este liderul unei mari bande criminale. Într-o zi, el și oamenii săi dau o spargere, iar polițiștii sunt pe urmele lor. Lupta dintre oamenii legii și criminali atinge apogeul în momentul în care, poliția este nevoită să încalce legea, doar pentru a pune mâna pe Dobermann. 

Acestea au fost filmele recomandate pentru astăzi. Urmează și partea a doua. Fiți pe fază :) 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze