Festivalul Sardinelor

În fiecare an, la începutul lunii august, în orașul Portimao din Portugalia se desfășoară renumitul ”Festival al Sardinelor”. Pentru ediția din 2018, organizatorii au pregătit 5 zile de distracții nocturne. Evenimentele începeau pe la ora 19 și se încheiau după ora 1.
Evident, cele mai căutate la acest festival erau sardinele. Fie făcute la grătar și oferite pe pâine, fie în conserve. 



În timp ce turiștii erau în căutare de sardine, localnicii, probabil deja săturați de atâta pește, au putut alege și mâncăruri din carne, făcute la grătar. Mirosul apetisant pur și simplu te dădea jos din picioare. Și în timp ce copilul nostru a optat pentru pește (apropo, atât de repede a mâncat porția încât nici nu am reușit să fac o fotografie), noi cu soțul și sora mea, am ales o farfurie cu diferite tipuri de carne, salamuri etc. O bunătate, ce să mai zic ;) 



Cei veniți la festival au avut ocazia să guste și brânza, cașcavalurile și salamurile portugheze. 


Să nu credeți, că nu am găsit aici și ceva dulce. O varietate destul de mare de deserturi tipic portugheze, diverse tarte, prăjituri, budinci și multe alte bunătăți. 

Amatorii de tărie au putut alege: bere, diverse tipuri de vinuri din regiunea Algarve (apropo, degustarea acestora era gratuită) și renumitul lichior Ginja. 



Tradițional, la festival au participat și zeci de meșteșugari. Iar mulți din ei au utilizat în producția lor tematica sardinelor. 









Toate cele 5 seri cât a durat festivalul, au culminat cu concerte oferite de artiști portughezi. 




A fost o seară perfectă, iar noi am ajuns acasă obosiți, dar mega fericiți. 










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cafeaua din Portugalia

Pește, fructe de mare și alte vietăți comestibile din Portugalia

Deserturi portugheze